Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Emma en Maarten duiken in de wereld van eten: 'Wel een elitaire aangelegenheid'

  •  
23-04-2025
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
606 keer bekeken
  •  

Maarten en Emma duiken in de wereld van eten, iets dat Maarten met plezier doet. Samen onderzoeken ze hoe we als samenleving steeds verder vervreemd zijn geraakt van ons voedsel.

Sterrenchef Joris Bijdendijk bereidt allerlei verschillende lekkernijen voor het duo: tomatenwater, zwezerik en konijnenniertjes. Maarten vindt het restaurant wel een elitaire aangelegenheid: 'Het is wel voor een specifiek publiek. (...) het is ontzettend lekker, maar wel bewerkelijk. En één van de aspecten van de lekkerheid is dat het zo bewerkelijk is', aldus Maarten.

'Eten komt tegenwoordig wel met veel poespas', vindt Emma. Neem bijvoorbeeld een crompouce of een stroopwafel gedipt in chocolade. 'Dat is gewoon goor. Als je dat eet en lekker vindt dan snap je niet wat lekker eten is', antwoordt sterrenchef Joris.

Meer van Wortelboer en Van Rossem?

Kijk Wortelboer en Van Rossem op NPO Start

Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!

Gerelateerd

Meer over dit onderwerp

BNNVARA LogoWij zijn voor