Ook dit jaar brachten Niels van der Laan en Jeroen Woe in razend tempo en op hun unieke manier een reeks muzikale voorstellingen over het nieuws van de week. Dit zijn de hoogtepunten uit Even tot Hier van 2024:
Kun jij de nummer één al raden?
Het treinverkeer lag weer eens stil vanwege stakingen. Yves Berendse heeft genoeg van dat getrut met de trein.
PVV-leider Geert Wilders vroeg oud-informateur Ronald Plasterk dit jaar om premier te worden. Nog meer aandacht willen dan je al hebt, dat is Ronald ten voeten uit.
Waarom staat het Netflix-hoofdkantoor eigenlijk in Nederland? Simpel: hier betalen ze geen belasting.
De formerende partijen waren het nergens over eens – behalve dat de NPO op de schop moet. Hoe kan dat eruit gaan zien? 'Even opsporing flikken heel Nederland bakt in beweging tussen kunst en per seconde studio sport passion waku waku tot hier zoekt vrouw.'
We werden weer niet wakker met een meisje aan het hoofd.
De band Abel was te gast en speelde een speciale versie van Onderweg over antisemitisme op scholen.
Ze werden uit de beker geknikkerd door een amateurploeg. De kans op de Europa League hebben ze verkeken. De lucky days van Ajax leken voorgoed voorbij.
Kinderen worden misleid om van alles te kopen in het spel Fortnite, waardoor de rekeningen flink oplopen. Tijd om die schermtijd in te perken! Marco Schuitmaker was te gast en zong er een liedje over.
Niels en Jeroen traden in de voetsporen van Gabbertje. 'Daar is Fabertje, rare Fabertje, daar is Faber met d’r peperdure haar. Daar is Fabertje, rare Fabertje, onze Fabertje krijgt nooit iets voor elkaar.'
Met stip op nummer één: de Europapa-parodie! De steunbetuiging aan de gediskwalificeerde Joost Klein en de duidelijke boodschap aan de EBU ('Pleur op, dag dag') ging viraal, ook wereldwijd.
Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!