Al 100 jaar voor een open, rechtvaardig en gelijkwaardig Nederland.

Wie maakt kans om de nieuwe barkeeper van First Dates te worden?

Gisteren
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
709 keer bekeken
  •  
1920_firstdatesnieuwebarmens_v5

Wie maakt kans om de nieuwe barkeeper van First Dates te worden?

© BNNVARA

Vorig seizoen namen we afscheid van Victor als barman van First Dates. Daarom gaan we op zoek naar een nieuwe barkeeper: wie zijn de kandidaten?

Deze week gaan Andre, Ellen, Floris, Jeremy en Niels een dag meelopen in het First Dates-restaurant. Beschikken zij over de kwaliteiten die nodig zijn om de gasten op hun gemak te stellen? Daar gaan we achter komen! Maar laten we ze eerst eens wat beter leren kennen. Wie zijn deze mensen en waar staan ze normaal achter de bar?

Andre

Scherm­afbeelding 2025-08-29 om 10.34.00

Andre werkt in een speakeasy-bar in Zwolle. Het horecavak kent weinig geheimen voor hem, hij draait inmiddels al zo'n dertig jaar mee. Van grandcafé tot kroeg: Andre heeft er gewerkt. 'Ik heb eigenlijk alles gedaan in de horeca, behalve in een hotel, dat is een heel andere manier van werken.' Andre is sociaal, een belangrijke eigenschap voor een barkeeper. 'Mijn kennis is goed en ik hou wel van een geintje aan de bar – tot waar kan. Je moet wel aanvoelen, dat is wel een kracht van mij.'

Ellen

Scherm­afbeelding 2025-08-29 om 10.34.58

Ellen staat achter de bar in een vinyl- en wijnbar in Amsterdam-Zuid en een kroeg in de Jordaan. Ze heeft nogal een omweg gemaakt om hier te komen. Eerst werkte ze achter de schermen bij de televisie, toen bij een corporate, om er tijdens de coronapandemie achter te komen dat dat toch niets voor haar was. 'Ik was mezelf daar een beetje in verloren. Mijn hart lag altijd al bij de horeca. Dus ik dacht: ik ga de stap wagen, ik ga terug.' Ellens grootste kwaliteit achter de bar is een open mind hebben. 'Iedereen is welkom en iedereen verdient aandacht en service.'

Floris

Scherm­afbeelding 2025-08-29 om 10.36.06

Floris is geboren en getogen in Eindhoven, maar staat tegenwoordig achter de bar in zijn eigen zaak in Amsterdam, waar hij ook woont, met zijn vriend. Zijn grootste kwaliteit achter de bar is luisteren.

'De meeste mensen die ervoor kiezen om niet aan een tafeltje, maar aan de bar te gaan zitten, doen dat met een reden. Dat is eigenlijk al een uitnodiging om het gesprek aan te gaan.' Hij probeert goed aan te voelen waar zijn gasten behoefte aan hebben, zodat hij met goede suggesties kan komen.

Jeremy

Scherm­afbeelding 2025-08-29 om 10.37.35

Jeremy woont in Amsterdam, met zijn vrouw en twee kinderen. Hij werkt al een paar jaar niet meer in de horeca, maar hij mist het. 'Ik heb altijd in de horeca gewerkt en af en toe duik ik nog achter een bar.' Zijn grootste kwaliteit achter de bar is zijn sociale karakter: 'Dat lag me altijd al, net als het harde werken. Die dingen kwamen echt samen daar.'

Niels

Scherm­afbeelding 2025-08-29 om 10.40.18

Niels woont in Voorburg en is barkeeper in een wijnbar in Amsterdam. Hij heeft een passie voor het werk in de horeca. 'Als je dit vijf, zes of zelfs zeven dagen per week wil doen, dan moet je het gewoon leuk vinden. Anders hou je het niet vol.' Al was het niet direct duidelijk voor hem dat dit zijn leven zou worden. 'Ik wist niet per se dat wijn mijn hobby was, ik wist in ieder geval veel dingen die níét mijn hobby waren.' Zijn grootste kwaliteit als barman is zijn energie. 'Ik ben van mezelf niet heel rustig; ik kan wel energiek zijn en ik vind het leuk om dat over te brengen.'

Meer over dit onderwerp?

Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!

BNNVARA LogoWij zijn voor