Saskia gaat in oktober 2024 met haar zoontje op vakantie naar het warme Griekenland. Ze boekt haar vlucht en accommodatie bij Corendon. De heenweg en het verblijf verlopen voorspoedig, maar wanneer ze weer op Schiphol geland is, blijkt haar kinderwagen zwaar beschadigd. En Corendon schiet niet bepaald in actie om de schade te vergoeden.
Saskia en haar zoontje Bram van 4 maanden hebben een heerlijke tijd op vakantie. Als Saskia op 12 oktober weer terugvliegt naar Nederland, wil ze haar kinderwagen ophalen bij de oversized luggage. Tot haar grote verbazing komt de speciale reistas met de buggy op de bagagecarrousel met de normale koffers aanrollen. De reistas toont ook al wat beschadigingen, maar als ze de kinderwagen uitklapt blijkt daar ook van alles kapot te zijn. De zonneklep en opklaphendel zijn afgebroken, en de wagen is bekrast.
Ze laat op Schiphol meteen een PIR-rapport opstellen om de schade te bevestigen, en ze vult op de website van Corendon een klachtenformulier in.
5 dagen later krijgt ze een mail van Corendon. Maar het is helaas geen positief bericht. Corendon wil alleen vergoeden als er bewijs is van opzet of bewuste roekeloosheid van de vervoerder. De foto’s die Saskia heeft doorgestuurd, zijn volgens Corendon niet voldoende. Saskia zou volgens Corendon beter de schade kunnen laten vergoeden door de reisverzekering, want dat zou “makkelijker” gaan. Bij contact met haar reisverzekering blijkt dat Saskia is vergeten om bagagedekking aan te vinken, en komt ze zo toch weer terecht bij Corendon. Ze stuurt het bedrijf nogmaals een mail, dit keer zelfs met een schaderapport van de fabrikant van de kinderwagen.
Saskia hoort niets meer van Corendon. Uiteindelijk gaat ze naar de winkel waar ze de wagen heeft gekocht om zelf nieuwe onderdelen te bestellen. Maar bij de controle door een winkelmedewerker blijkt de schade nog groter dan verwacht. Het frame van de wagen is totaal ontwricht, en er zou nog maximaal een half jaar mee gereden kunnen worden. Er wordt een nieuw schaderapport opgesteld en Saskia verzendt 25 januari een aangetekende brief met al het bewijsmateriaal naar Corendon. Deze wordt wel in ontvangst genomen, maar een reactie blijft uit. Saskia besluit de Belbus in te schakelen.
Mai rijdt met de Belbus naar het huis van Saskia in Boxtel. Ze maken samen met de kleine Bram, die onderhand 9 maanden oud is, een wandeling met de kinderwagen om te kijken wat er precies stuk is. Daarna bellen ze met expert Paul Vaneker, senior Vluchtintelligentie bij EU Claim. Deze organisatie komt op voor gedupeerde vliegtuigreizigers. Paul beaamt dat Saskia alle juiste stappen heeft ondernomen en volledig in haar recht staat om van Corendon een schadevergoeding te eisen.
Ondanks dat niemand ons te woord wil staan, gaan we met de Belbus toch langs bij het hoofdkantoor van Corendon in Badhoevedorp, vlakbij Schiphol. En wat blijkt, er is toch iemand die de situatie kan toelichten. Mai en Saskia worden te woord gestaan door Jules van de Ven. Hij biedt zijn excuses aan voor de communicatie vanuit Corendon. Ze hebben de schadedocumenten van Saskia herzien en zullen de kinderwagen alsnog vergoeden.
Inmiddels staat het geld op de rekening van Saskia en heeft ze een nieuwe kinderwagen besteld voor haar zoontje. Zo kan ze ook in de Nederlandse zon weer zorgeloos met hem gaan wandelen.
Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!