Om het maken van diervriendelijke keuze wanneer je een restaurant bezoekt te vergemakkelijken is er een nu een horecawijzer, meldt Trouw.
Dierenwelzijn in de horeca inzichtelijk maken voor consumenten blijkt knap lastig. Daarom deed stichting Varkens in Nood deze week een poging met de eerste diervriendelijke horecawijzer. Hier is echter niet iedereen blij mee. Horecabazen zeggen dat de scores niet kloppen.
Horecawijzer
Voor de horecawijzer werden menu's van honderd restaurants in Amsterdam beoordeeld op allerlei aspecten van dierenwelzijn, zoals leefoppervlak, vrije uitloop en slachtmethode. Deze zogenaamde Dierenwelzijnscheck moet mensen die uit eten gaan helpen met het maken van diervriendelijke keuzes.
Check als drukmiddel
Volgens Hans Baaij, directeur van stichting Varkens in Nood is de Dierenwelzijnscheck ook bedoeld als drukmiddel. Baaij: "Nu de lijst openbaar is, merk je dat restauranthouders ineens wel in actie komen. Dat is precies de bedoeling. Een horeca-eigenaar bedenkt zich straks wel twee keer voordat hij blank kalfsvlees op het menu zet."