Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Metrostations 'bijna te vies' voor GVB-klant

13-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
Metro_binnenkant_02.jpg
De metrostations in Amsterdam worden steeds viezer en de reiziger accepteert dat zo langzamerhand niet meer. Daarvoor waarschuwde vervoersbedrijf GVB dinsdag. Kwaad kan de viezigheid niet volgens de GVB; er is geen gevaar voor de gezondheid of de veiligheid.
'Niet gevaarlijk'
Dat staat haaks op een bewering van de GVB eerder dinsdag. Toen waarschuwde de vervoerder juist dat de toenemende vervuiling binnen afzienbare tijd een serieuze bedreiging zou vormen voor de volksgezondheid en veiligheid. Daarmee sprak de vervoerder voor haar beurt, aldus een woordvoerder. Volgens hem blijkt uit GGD-onderzoek dat de rommel niet gevaarlijk is en de luchtkwaliteit niet aantast.
Smerig
Desondanks is het wel smerig in de metro. GVB-medewerkers ruimen zelf de troep op, zoals bloed, urine, braaksel en glas. ,,De ophopende rommel zorgt nu ook voor schimmels, bacteriën en ongedierte", aldus een woordvoerder. Ook waarschuwt de vervoerder ervoor dat rondslingerend afval de stroomvoorziening naast de rails kan raken, waardoor de veiligheid in het geding komt. ,,Dat houden we goed in de gaten.''
Muizenplaag
,,We zien een grens aankomen. We willen voorkomen dat er bijvoorbeeld een muizenplaag uitbreekt of dat toeristen Amsterdam gaan bestempelen als vieze stad'', stelt het GVB. Vandaar dat de vervoerder in de hoofdstad de stakende schoonmakers en hun werkgevers oproept snel tot een oplossing te komen in het voortdurende cao-conflict.
De schoonmaakbranche houdt al sinds half maart acties om doorbetaling tijdens ziekte en meer loon af te dwingen.
ANP
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

BNNVARA LogoWij zijn voor