De taart die Janny aanraadt is een meringuekerstboom. "Simpel te maken en spectaculair om te zien!", aldus de culinair publiciste.
De ingrediënten:
- 5 eiwitten
- 250 gram kristalsuiker
- 150 gram poedersuiker
- 500 ml slagroom
- 3 eetlepels basterdsuiker
- 250 ml Griekse of Turkse yoghurt
- Veel rood fruit (frambozen, bessen etc.)
Bereidingswijze:
- Verwarm de over voor op 100°C.
- Klop de eiwitten in een grote vetvrije kom. Voeg ondertussen de kristalsuiker toe totdat de massa dik glanzend is. Voeg als laatst de poedersuiker toe aan het eiwitschuim.
- Neem twee vellen bakpapier en teken hierop in oplopende grootte 5 à 6 ronde plakken (doorsnede variërend van 8 tot 23 cm).
- Leg het papier omgekeerd op de bakplaat en spuit of strijk de cirkels vol eiwitschuim.
- Bak de eiwitmassa in ongeveer 1 uur en 30 minuten gaar en stevig.
- Klop voor de vulling de slagroom stevig en meng er de dikke yoghurt door.
- Bouw de taart als volgt op: leg de grootste meringueplak op de taartschaal, bedek het met een room-yoghurt-laag, leg daarop de vruchten en leg er dan weer een meringuecirkel op.
- Dat gaat door totdat je bij de laatste plak bent. De bovenste laag bestaat uit room en fruit.
- Bestuif het geheel met poedersuiker.