PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
LEEFTIJDSGRENS VAN 25 JAAR VOOR INTENSIEVE BEHANDELING COMAPATIËNTEN VERVALT
Na jarenlange onderhandelingen is het op 1 januari 2019 zover. Vanaf dat moment komen ook comapatiënten van 25 jaar en ouder in aanmerking voor het intensieve en langdurige revalidatieprogramma van Libra Revalidatie in Tilburg.
Revalidatiearts van revalidatiecentrum Libra in Tilburg Kim Santegoets vertelt dat de leeftijdsgrens van 25 jaar voor langdurige en intensieve behandeling van comapatiënten komt te vervallen.
#Pauwpic.twitter.com/gI4Wes46O5
Libra Revalidatie biedt een behandelmethode aan voor kinderen en jongeren tot 25 jaar die in coma hebben gelegen. Deze zogeheten Vroeg Intensieve Neurorevalidatie (VIN) blijkt in 85 procent van de gevallen de kans op herstel aanzienlijk te verhogen. De behandeling kan starten zodra patiënten stabiel zijn en niet meer afhankelijk zijn van apparatuur zijn om in leven te kunnen blijven.
Bij PAUW was er dinsdagavond aandacht voor het documentaire tweeluik ‘Uit Coma’ van
Paul Witteman
. Rond de 1000 tot 3000 mensen raken jaarlijks in coma. Hoe komt je daar weer uit? En wat weten we van het herstel van het brein? Revalidatiearts
Kim Santegoets
van Libra geeft antwoord.
"Met de toestemming dat we nu deze patiënten mogen behandelen, krijgen ze een betere kans. We gaan er nu acht bedden bij krijgen. En misschien moeten we nog verder gaan uitbreiden”, zegt revalidatiearts Kim Santegoeds
#Pauwpic.twitter.com/MouUmDIdTx
Ook Rosa Smalen zit aan tafel. Zij lag 3 maanden in coma. Haar zusje Carlotta Smalen vocht aan haar bed voor haar leven.