Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Rick Brink is de eerste Minister van Gehandicaptenzaken in Nederland

  •  
17-06-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
min. gehandicaptenzaken
In een live televisieshow is bekend gemaakt dat Rick Brink de eerste Minister van Gehandicaptenzaken is. De benoeming is in het leven geroepen door presentatrice Lucille Werner, die zichzelf ook al jaren inzet voor meer acceptatie van gehandicapten in ons land. 
Hoera Rick! Heel veel succes als eerste Minister van Gehandicaptenzaken!
Op naar een inclusieve samenleving ???????? #mvgz @MinGehandicapt pic.twitter.com/Yf7AdGHgWg
Hoera Rick! Heel veel succes als eerste Minister van Gehandicaptenzaken!
Op naar een inclusieve samenleving ???????? #mvgz @MinGehandicapt pic.twitter.com/Yf7AdGHgWg
Rick Brink won de verkiezing in het Kurhaus in Scheveningen en kreeg van minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de eerste felicitatie. Minister De Jonge gaf ook aan dat hij maandelijks met deze nieuwe minister een kop koffie gaat drinken om elkaars bevindingen te delen. Rick Brink gaf aan ontzettend trots te zijn en bedankte vooral zijn vader die hem tijdens de campagne het hele land doorgereden heeft. 
De kandidaten
Boaz, Sandra, Thijs, Rick, Sven en Frances strijden niet echt voor een plek op het Binnenhof in Den Haag, maar deze nieuwe ‘minister’ gaat zich inzetten voor de bijna twee miljoen Nederlanders met een handicap. Zo komt de winnaar van vanavond in dienst bij de KRO-NCRV om daar met een heel team dit thema onder de aandacht te brengen. Ook gaat de winnaar volgens Werner lobbyen, nieuwe ideeën lanceren en plannen in de praktijk tot uitkomst brengen. 

De totstandkoming

Het idee voor een Minister van Gehandicaptenzaken is bij Werner ontstaan omdat beleid over dit thema in de politiek door allerlei verschillende ministeries gaat. Daardoor gaat niemand met de volle honderd procent over zaken die voor de gehandicapten Nederlanders belangrijk zijn. Dit zelf opgezette ministerie moet een stapje in de goede richting zijn. ‘’Daarom kiezen we voor het eerst in de geschiedenis een minister van Gehandicaptenzaken in de hoop dat dit ministerie straks, net als in het buitenland, ook bestaat in politiek Den Haag. Voor nu gaan we de eerste aanzet geven. Onpartijdig en ongekleurd, in de hoop een rol te kunnen spelen in de levens van velen met een handicap’’, vertelde Werner aan RTL Nieuws.

De vooroordelen

Lucille Werner heeft haar eigen foundation die zich sterk maakt ‘voor de integratie van mensen met een handicap in de samenleving.’ Volgens haar heeft het hebben van een handicap nog te vaak een negatief imago. Ook bracht ze in 2017 de Mis(s) Verkiezing terug op televisie waarin gehandicapten vrouwen taboes doorbreken. Bij ons aan tafel sprak Lucille al eens over de vooroordelen die er zijn en de mate van onhandigheid waar de omgeving van gehandicapten mee te maken krijgen.
"Wat loop je toch slecht, ben je er nou nog steeds niet van af?" Kreeg @LucilleWerner vandaag nog te horen #Pauw pic.twitter.com/HxRZkYZfHl
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.
BNNVARA LogoWij zijn voor