Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Eerste hulp bij menstruatieklachten

  •  
10-09-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
4907 keer bekeken
  •  
MENSTRUATIEPIJNFOTO

Menstruatieklachten. De meeste vrouwen hebben er last van. En die mogen best wel wat serieuzer worden genomen. Afgelopen week hebben wij enorm veel reacties op Facebook ontvangen naar aanleiding van een artikel over pijn tijdens de menstruatie. Onder het artikel werden veel ervaringen gedeeld. In deze follow-up geven wij jou, in samenwerking met het Menstruatie Instituut tips tegen je menstruatieklachten. Heftige pijn die bij menstruatie komt kijken moeten we namelijk niet als normaal zien. Het is tijd voor verandering.


Laten we beginnen bij jezelf. Je moet weten dat jouw buikpijn, hoofdpijn, vermoeidheid of andere klachten zeker geen aanstellerij zijn. Niemand kan jouw klachten voelen, maar dat betekent niet dat ze er niet zijn. Toch zijn alle klachten verschillend. Mocht je je afvragen hoe zorgelijk jouw klachten zijn, dan kan je op de site van het Menstruatie Instituut een test doen.


De belangrijkste tip die wij je kunnen geven is naar je lichaam luisteren. Zeker tijdens de menstruatie is het van belang dat jij lief voor jezelf bent. Dit houdt ook in dat je misschien een confronterend gesprek aan moet gaan met je docent of werkgever. Leg uit wat jouw klachten zijn en bespreek samen wat een eventuele oplossing zou kunnen zijn.


Maar goed, nu moeten we ook nog je klachten zien te verminderen. Heb je last van buikkrampen? Dan kan seks of masturbatie jou helpen. Klaarkomen zorgt er namelijk voor dat er zuurstof vrijkomt en bloed naar je onderbuik stroomt. Tijdens een warme douche of een warm bad kunnen de harde stralen van het water je zeker een handje helpen, zonder dat alles onder het bloed zit. Je baarmoeder zal je dankbaar zijn. Bovendien kan het dragen van jurken of broeken die niet al te strak om je middel zitten ook enorm schelen, zeker als je last hebt van een opgeblazen gevoel.


Verder is het belangrijk dat je genoeg ijzer, mineralen en vitamines binnen krijgt. Zeker tijdens je menstruatie. Je lichaam werkt dan overuren, daarom kan juist een boost aan vitamines, ijzer en mineralen je klachten verminderen. Hier kan je pillen voor innemen, maar je kan ook wat gezonde snacks klaarleggen tijdens een avondje realityseries. Want waar fleur je nou meer op dan van drama op je beeldscherm? Juist, nog meer drama!


Tot slot: Houd er rekening mee dat de pil of een bepaalde pijnstiller niet voor iedereen de oplossing is. Zo geven veel vrouwen aan dat een bepaalde pijnstiller echt geen oplossing is voor hen, terwijl anderen de pijnstiller juist de hemel in prijzen. Neem je tijd met uitzoeken wat voor jou werkt, of dit nou pijnstilling, rust of masturberen is. Uiteindelijk hebben zowel jij als jouw omgeving meer aan een vrouw aan de top die zich wél goed voelt.

Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.
BNNVARA LogoWij zijn voor