Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Duurder eten prikkel voor minder verspilling

  •  
21-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
afval_47.jpg
Ons voedsel is te goedkoop. Dat is de belangrijkste reden dat er zoveel eten wordt weggegooid, schrijft Metro vrijdag. Jaarlijks gooien Nederlanders voor 2,5 miljard euro aan eten weg.

Minder verspilling

Natuur & Milieu concludeert na onderzoek dat we eten zo makkelijk weggooien omdat het toch goedkoop is. ,,Als ons eten twee keer zo duur zou zijn als nu, verwacht 24 procent van de Nederlanders vrijwel niets meer weg te gooien", aldus Talitha Koek van Natuur & Milieu. ,,Op basis van deze cijfers kunnen we concluderen dat duurder voedsel een goede prikkel is om minder te verspillen."
Bron: ANP

Meer over:

verspilling, voedsel
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

BNNVARA LogoWij zijn voor